Yasal düzenlemeye uygun çerezler kullanıyoruz.
Kırsalda Kalkınma, Kentlerde Gerçek Gıda

Ketojenik Beslenme

Ketojenik Beslenme

Özellikle şehirde yaşayanlar için gün geçtikçe beslenme çok daha önem kazanıyor. Şehir hayatındaki stres ve hareketsiz yaşama bir de sağlıksız beslenmeyi eklemek bir çok otoimmün hastalık, kanser ve kalp krizi riskini  beraberinde getiriyor.

Sağlıklı beslenme derken son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Ketojenik diyet ve ketojenik beslenmeden bahsetmek istiyoruz.

Ketojenik beslenme nedir ve nasıl uygulanır? Ayrıca ketojenik beslenmeye geçişte nasıl ürünler tüketmeliyiz?  

Aslında ketojenik beslenme bir diyetten daha çok hayat tarzı değişikliğidir. Kilo vermeye, vücuttaki şeker istediğini azaltmaya optimum enerji seviyesine ulaşmaya yardımcı olur. Ketojenik beslenmenin özü, beslenme şekli olarak karbonhidratları olabildiğince azaltıp, yağ ve protein tüketimini arttırmak. Bu fikir belki size karbonhidrat olmadan tokluk hissinin gelmeyeceğini düşündürse de bilinenin aksine karbonhidratlar vücuttaki insülin değerini hızlıca yükseltip , düşürdüğü için acıkmaya sebep olur. Oysa sağlıklı yağlar uzun süre tokluk sağlarlar.

Ketojenik beslenmede önemli olan günlük alacağınız besin sayısı ve miktarını hesaplamaktır. Amacınıza uygun günlük kalori alımını hesaplayıp bunu makro besinlere bölmeniz gerekir. Ketojenik diyette kalorinizin %65-70 kadarını yağlardan, %30-35 kadarını proteinden, %5 kadarını da karbonhidrattan almanız gerekir.

Peki neler tüketmeliyiz?

Organik yani işlenmemiş etler, organik yumurta, doğal yağlar ve yüksek yağlı soslar, filizlendirilmiş bakliyatlar, toprak üstünde büyüyen sebzeler, yağ oranı yüksek süt ürünleri ketojenik dostu besinlerdir. Ketojenik dostu ürünler için Nebyan'ın doğal katkısız et ve süt ürünlerine göz atabilirsiniz. Beslenme şeklinizi değiştirirken kaynağını bildiğiniz ürünleri kullanmak hem psikolojik hem de fizyolojik olarak size iyi gelecektir.

Ketojenik beslenme ile bir süre sonra vücudunuzda hücresel ve hormonal bazı olumlu değişiklikleri görebileceksiniz. Sağlıklı yağlar kalp sağlığınıza iyi gelecek ve zamanla kolesterol dengenizi sağlayacaksınız. Özellikle insülin direnci ve obezite üzerinde olumlu etkileri vardır.

Ketojenik diyet mutlaka bir beslenme uzmanı kontrolünde yapılmalıdır.

Ketojenik diyette pek çok besin günlük beslenmeden çıkarıldığından mutlaka eksik vitamin ve mineraller gıda takviyesi olarak alınmalıdır.

Ayrıca ketojenik diyette tüketilen her bir öğünde alınan karbonhidrat miktarı, günlük alınması gereken enerji miktarına göre mutlaka hesaplanmalıdır.

 

 

guvenlik© 2024 Her hakkı saklıdır.